Kuulinpa eilisiltana että rantsilassa on tehty taas susihavaintoja? (joka syksyinen ilmiö!) Silmin näkijöiden havaintojen perusteella yksi yksilö on liikkunut aivan kirkonkylän läheisyydessä!??  Ilmankos poitsujen eilinen meno metsässä oli niin vaisua, pysyttelivät lähettyvillä eivätkä lähteneet rallattelemaan normaaliin tapaan umpimetsään!! Haistoivat varmaan  että ei toivottuja kamuja on ollut ... tai oli lähistöllä!

Viime syksynä sama juttu! Koirat eivät edes lähteneet metsään vaan pysähtyivät jalkojen juureen haistellen epäilevän näköisinä ympärilleen, silloin käännyttiin suosiolla takaisin... on se vaan hyvä että on tuollaisia kavereita jotka ilmoittavat "tyhmälle ihmiselle" milloin on turvallista mennä metsään !! Enhän minä itseni puolesta pelkää mutta olisi kauheaa jos pojille sattuisi jotain...

Ja on todella harmillista että sudet uskaltautuvat näin lähelle asutusta, eivät tunnu pelkäävän ihmisiä eikä ääniä! Liian tuttavalliseksi heittäytyminenhän tietää harmia myös niille, siinä on hengenlähtö edessä jos kylälle tullaan hengailemaan! Suurena eläinten ystävänä toivoisinkin niiden pysyttelevän turvassa metsässä, mahdollisimman kaukana asutuksesta, siellä minne ne kuuluvatkin!!

Joo, sen verran jäi mieleen kaivelemaan kuulemani että tänä aamuna lenkkeiltiin aivan lähimetsässä, kierrettiin luontopolku n. 1,5km pariin otteeseen ja vauhti taas poitsuilla kohdallaan! Pälyilin kyllä välillä epäluuloisena ympärilleni muttei onneksi näkynyt oravaa isompaa otusta!

Että tälläista tänään...

2043830.jpg